Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MEDAN SNÖÄNGLAR SMÄLTER

Åskskyar
omsluter mig
min egen hud
limmas vid skelett
av värme och hetta

Ser snöänglar
smälta
i sommargräs
och resa sig
ser sig planlöst omkring
söker med saknadsblick
efter offer som mig

Hösten vinkar redan
med renfanor
och rallarros
och livet
är inte mer
än en en långsam förmultning
Fast svamp doftar gott.

Och jag står kall
stel inför köldängel
som en anorektisk omfamning
på en namnlös perrong


jag är inte rädd
för kylan
vill bara
 vaggas av
sommrregn
en liten tid till.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-22 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth