Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mångdimensionellt liv

Följer vänner i kampen
för tillvarons överlevnad
men även till sista vilan

Vårt land mångtraditionellt
troddes borga för solidaritet
för individens välgång, överlevnad

Inser att i livets slutskede
tacksamhetens lov
grunden för sinnesron

Förlåtelsens försoning
balsam för plågad själ
förbereder sista stegen på livets stig

Inget behov finns mer
av masker, fasader, förställning
livet är - man är

Forska, utforska själens djup
sjukdomars ursprung
och sammanhang

Bygga trygg tillvaro
med make / maka
fast inkomst och hem

Som ung fråga sig
meningen med livet
finna egna svar

Ta del av, vara en del av
forskning och framsteg
ingen säker borgen för lycka

Finna familjens gemenskap
såväl den man föddes in i
som den man valt

Finna denna grund i tillvaron
osynligt sammanhållen
av kärlekens mångfärgade trådar

Förvalta livets sista tid
göra upp, förlåta, försonas
göra klart, lämna över

Döden är livsviktig
hävdar visa
Elisabeth Kübler Ross

Först när vi försonas
med vår egen död
vågar vi leva - fullt ut!

Liv är glädje,
flöde, kärlek,
motstånd och övervinning

Livet är

Gunilla
100726

 




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-26 01:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så bra.
2010-07-30

  Lars Hedlin
Fina ord...
2010-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP