Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tredje dagen ur Familjen Hjortronmyrs vanliga Bärplockning

 



Tog Opeln med husvagn
från stugan kl 05.37
Min hustru körde
medan vi andra ännu sov
Efter bron höger
sedan höger in på "vägen"
genom våta snår
Bommen står faktiskt öppen!
Vänster ut på grus
Där finns en aldrig tömd brevlåda med Vreskärr på
så vänster vid ändan
Gläntade solen
Följde renen ett tag
tills stor mossig sten
Kliver ut och fikar frukost
Ballerinakex
+ bottenskrapet från i förrgår
Tar med tjugosex stora hinkar
barnen varsin liten
Stigen fordrar gummistövlar
kommer fram till ett gammalt kalhygge
Hörde hökarnas sång
Trampade en trekvart
torra kvistar
Kissade bakom stubbarna
Trampade torrt
skraltiga vakttorn
Hade tappat ett par hinkar
trekvart sydväst
Träsket glittrar mellan tallarna
inga träskor här int
Kommer fram på den gungande myren
suger i magarna
Vad får vi skåda?
Jo
Ohyggligt gott om åkerbär!!
Blir annan sorts plockning
dock besläktad
Hade avpassat planerna för hjortronmyren
dubbla par stövlar
många lager djungelolja
En smula snällare natur här
fast solgasset tar sitt
svett på varje karg blomsterknopp
Och likör på åkerbär
måste sägas
dess droppar tackar man
aldrig i livet nej till
Tänk ifall våra föräldrar varit med nu!
Åke borde ha plockat ihjäl sig
Bärit skulle ha burit hem hans hinkar
Åtskilliga liter
får vi nu
T o m ungarna hoppar noggrant mellan tuvorna
grinar bara tre gånger
Kommer bli sommarens rekord
redan riktigt oslagbart
Börjar knalla tillbaks vid 16.38
Vreskärr avlossade skott
21.54 far vi hemåt
Lämnade väsentliga delar av rejälaste fångsten
åt trollen
Fick inte plats i husvagnen
Orkade ej rensa inatt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (Novell) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-26 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP