Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärde dagen ur Familjen Hjortronmyrs vanliga Bärplockning




Kom knappt ens utanför huset idag
Hustrun min ville inte låta bli å rensa åkerbär halva natten
sen alla hallonen till paj
och skogsbärssortering frampå förmiddagskvisten
Nu sover hon som en drottningsylt
Prinsen o prinsessan sjuka
Röda bär över hela kroppen har de
Världens träningsvärk jag
trots att vi tillhör landets i särklass största plockare
(fick ju Guldbäret i fjol)
Lyssnade på trudilutten med Magnell
"Så ont som det varit om blåbär i år,
det har jag i ryggen idag."
Tog mig ut på tomten
kände på vinbären
de svarta leder som vanligt över de röda
och krusbären
smakade trots allt ett
Ligger någonting härligt syndfullt i bär som ännu inte
är riktigt mogna
alternativt övermogna

(Körde sen nästan helt trasiga grammofonen
världens vackraste, starkaste och melankoliskaste melodi
A Song For You
hela eftermiddan i olika tolkningar
med Carpenters, Temptations, Skifs, Lindfors på svenska osv
"Jag ville ge dig kransar i all evighet
men blommorna har flytt från ängarna intill")

När min älskling vaknade
hade stugans alla bärdofter samlats
i henne
pånyttfödda
och vi gjorde ett barn till
fastän Smultra och Pär börjar bli riktigt bra bärplockare
när de bara vill
hålla sig någorlunda still
eller upphöra för en stund med sina amerikanska magasin
och vistas i de svenska djunglerna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-27 17:47



Bookmark and Share


  Peter Matsa
Vilken härlig komposition av bär. Fantasifullt till bredden om dessa små rackare.
2010-07-27
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP