Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det fanns en man som funderade

 

 

 

 

Mannen hade en sällsynt förmåga att roa sig på egen hand. Blev det någon stund över för hans tankar, ägnade han dem åt stundernas ingivelse. Han satt stilla vid kökssoffan och tittade ut över vägen, eller också satt han vid sin gungstol i allrummet, där han vickade sig själv fram och tillbaka.

Jag tror att hans hjärna då konstruerade nya slags brädspel. Ibland kanske han fantiserade om kvinnor som han träffat. Det hände väl också att han tänkte ut nya politiska system eller löste olika slags världsproblem. Kanske var det så banalt att han funderade hela dagarna på vad hans pappa i sin tur hade funderat över då han levde. Men jag vet egentligen ingenting.

Så gick dagarna allt medan han avancerade tiden framåt genom sina funderingar, utan att han hade tråkigt en enda minut under livet.

Sen dog han.

Nu sitter jag på gungstolen själv och filosoferar över vad han tänkte på under alla dessa år.

Denna min pappa.

 

 

 

 




Prosa av Peter Matsa
Läst 355 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-07-28 00:07



Bookmark and Share


  walborg
Frid och ro andas dessa rader om ett gott arv och god tillit.
2010-07-29

  Catharina Edin VIP
Slutraden - den är rent rörande -
2010-07-28

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2010-07-28

  SagaArt VIP
Livets gång?
2010-07-28

  TrollTörnTrappan VIP
Dina idéer brukar gunga sig bra nära verkliga möjligheter. Känner igen mig i din far!
2010-07-28

  Tillbringaren VIP
Att inte ha tråkigt en enda minut är en bra förmåga. Jag börjar nästan också undra över vad han funderade på=)
2010-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Matsa
Peter Matsa