Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Femte dagen ur Familjen Hjortronmyrs vanliga Bärplockning

 

 





Smultra väckte oss med en kopp smultron
Hon hade hittat dem
under förstutrappan
Vår kära dotter, hon fick oss
att vakna lugnt
Inte behövde vi rusa ut genast
i markerna efter fler bär än någonsin
när kärleken finns här
Pär påminde oss också
när han vilt hystade boll neri källaren
om hur glasburkarna behövde tas omhand
samt etiketterna ses om
vilka uppsättningar som är redo för skörden
av kommande syltar
Så vi ägnade dagen åt att fylla över
dem som nästan var slut
till de burkar som bara påbörjats
av i bästa fall samma sorts sylt
Ty våra bärbegär
rymmer inga tomburkar
blott fulla hyllor när säsongen är över
Under dessa mysiga timmar
i källaren lös visserligen solen utomhus
julidagen i ända, men
det får ändå inte vara för soligt när man plockar bär
för med massa svett i hinkarna
förtas smaken en smula
Dessutom urskiljer man färgerna sämre
i det obarmhärtigt molnfria ljuset
Därtill blir man lätt yr
på ett omärkligt sätt
så man plockar där det inte finns några bär
Nå, när kvällen knackade på
stugan i form av vår granne
Marjanna som är polska
eller finländska eller var hon nu kommer ifrån
och helt ogenerat
bad att få låna en burk
för sina kommande äventyr
på myrarna häromkring
då slog det oss
att imorgon måste vi återigen ge oss iväg
tidigt tidigt
emedan det faktiskt finns fler därute
vars fingrar i kakan
får bärens riklighet att minska
I fjol funderade vi så smått
på någon sorts samarbete, att slå våra hinkar ihop
med en till familj
eller en och annan ensamplockare
Men Marjanna tycks oss
knappast riktigt hängiven
snarast en dagsslända på bärfronten
För igår höll hon på med badminton halva dagen
i bikini
med nån karl som plötsligt var där
och flera gånger
under samma månad
har vi sett hur hon klipper gräsmattan
som om det skulle kunna växa några bär på grässtrån
Haha, icke hur färska stråna än är
blir det några bär
således bortkastad tid

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-28 08:48



Bookmark and Share


  Nanna X
När jag läste första stycket trodde jag nästan att familjen var botad från bärgirigheten. Men icke sa nicke...
2010-07-28
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP