Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Bilden: Papyrusboat) Om dessa båtar: http://sv.wikipedia.org/wiki/Papyrusb%C3%A5t


Tankar om båtar

(och om djupt, och grundligt...)

Ju djupare
en båt går
desto lättare
att stöta på
ett grund
Men om den ej har
så stor fart
så kanske
det ej blir
några större
skador
på skrovet
bara skakar till
litegrann

Och sedan
kan man
ju sitta o fika lite
(med nån som kanske
sitter i samma båt)
Stilla, vila
Innan man
med gemensam
kraft
För ut skutan
på öppet vatten
i farleden igen

Bra också
med såväl segel
som åror
Om där är vind
får man vind i seglen
Om vindstilla
kan man
få ro
Men ingen
utombordsmotor
det bullrar så
Fyllda tankar
kan man ju ha ändå
inombords





(kanske, också, för att akta sig, lämna en fot kvar stadigt på land och blicken ej fixerad varken i himmel eller hav ...?)




Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 659 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-07-28 09:58



Bookmark and Share


  Maria Thunholm
Jo, segelfartygen är majestätiska...

Texten var en njutning!!! ☺
2010-07-31

  Mr Lindemann VIP
Hur länge håller en 4-takt ?En som jobbar med båtmotorer att en del av 4-taktarna som han fått in inte höll alls så länge

När båtar ligger för samma halsar med överlapp ska en lovarts båt hålla tätt. I år inte segla högre än sin tillbörliga kurs så länge båtarna fortsätter att mögla in i dimman så är den hållbar

Ovanstående tankar virvlar in från mitt undermedvetna efter det att jag läst din text således då

Lite charmig är den allt, din text
2010-07-29

  Nina Nightwish VIP
Mjukt som en saga, fint att läsa
2010-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)