Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
söstra mis recept är det bästa.


kladdkaka

jag har en bestämd uppfattning
om hur kladdkaka ska ätas
det tycks vara självklart
att det ska vara med släkten
runt något misslyckat
bakat med kärlek

tio personer som bråkar
och gnäller
på bröder
för att mitten försvinner
någonstans på vägen
den kladdiga, mjuka
smetiga mitten

med samma konsistens
som man får i magen
när man är psykiskt störd
av olycklig kärlek
när man är
blankögd
sentimental
och så patetisk
att man bara vill vända
de chokladfyllda inälvorna
ut och in

nej, kladdkaka ska ätas
i ensamhet
i lätt framåtlutad ställning
över diskhon
med kladdiga fingrar
smulorna ska rinna ner
i avloppet med ett
plopp
och aldrig komma tillbaka

ja, kladdkaka ska ätas
hemma i eget kök
bakad av ett proffs
med bitar av mjölkchoklad
nedstoppade i mitten
kall ska den vara
och nästan litet hård
mot de
tandställningsraka
tänderna

ja, det är precis så kladdkaka ska ätas

för då kan man med gott samvete
ifall man vill och behöver
vända sina sentimentala inälvor

fullständigt ut och in




Fri vers av Clockwork
Läst 300 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-28 13:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Clockwork
Clockwork