" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Kontorsråttan", epitet hon själv använde idag. Stjärnögonen glittrade spjuveraktigt, när hon berättade glimtar ur sin historia. Kära poetvänners hälsningar gav stor glädje!




"Kontorsråttan", som tänder stjärnögon

Hon föddes in i en familj,
med mor, far och lillebror.

Fadern höll hårt hennes hand,
varnade för bilar, bussar och spårvagnar.

Modern, stridbar, hade fullt upp
med hennes utvecklingsstörde bror.

Modern var med och formade FUB,
ordnade med kolonivistelser.

Dessa två veckor med brodern på koloni,
var den tid då hon kände att hon hade en mor.

Fadern gick bort då hon var åtta,
han blev ett vagt minne, saknad.

Ulla är hennes namn,
hisingstösen blev "kontorsråtta".

Utbildade sig till lågstadielärare,
speciallärare, läste vidare.

Blev sista halmstrået för pressade föräldrar
och lärare till oförstådda, hårt prövade barn.

Uppskattad, kunnig, kompetent mötte hon dessa
till förtvivlans brant trängda föräldrar.

Medkänslan hon visade,
gav nytt hopp.

Råden hon kom med,
gav ny kraft.

Bemötandet, rakheten, ärligheten,
tände barnens stjärnögon.

På poeter.se tände hon också
nya poeters stjärnögon.

Trots förlamande sorg,
orkade hon räcka ut en hand.

Trotsande svår sjukdom,
välkomnar hon varje hälsning.

Nu hoppas hon orka fira
sin 65-årsdag på lördag.

Hennes egentliga födelsedag på söndag,
tänker hon ägna sin 25-åriga bröllopsdag.

Ulla Johansson Tilemo,
"kontorsråttan" som tänder stjärnögon!

 

© Gunilla N
    100729




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-29 23:49



Bookmark and Share


  KristinaE
..minnet sviker men nu minns jag, FUB där vi fått vara med som barn Ulla men även jag som syster. Vi talade om vår kamp för våra syskon - en livslång kamp av ödmjukhet och medkänsla. Det var en gudagåva att få dela med någon som upplevt detsamma i en familj med FUB! Tack Gunilla för att du skrev och tack Ulla för våra samtal!
2010-10-06

  Annie b'larsson VIP
Tack Gunilla, för din fina text om Ulla. Kram till dig för ditt kärleksfulla engagemang.
2010-08-15

  Bibbi VIP
Suverän och massor av applåder !

Bokmärker.
2010-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP