Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilleben med viol


Det finns ett sätt ... att ta reda på vilka av dem som tillhör natten och vilka som fortfarande kan räddas. Ja. Det gör det. Man inväntar Det Rätta Tillfället, som kan vara precis vad som helst, när som helst, hur som helst. Ni vet. Kanske har man ätit en god middag och ska luta sig framåt för att kyssas, eller så har man redan gjort det. Man kanske ligger bredvid varandra i sängen och stirrar upp i taket. Någon trevar kanske efter någon annans ryggslut men når inte längre än tanken. Det är så lätt hänt. I det här läget ska man kolla in ögonen. Noga. Hitta på någon förevändning; klä det i romantiskt skitsnack om så krävs, men glöm inte bort detta. Om en mycket flyktig skugga som skiftar svagt i violett drar över ögonen (det går mycket fort, så det gäller att vara uppmärksam) kan personen fortfarande ... ja. Och du. Kanske du också. Men det kan inte sägas klart, det är något som kommer senare.

De andra känner man igen på deras vassa jävla tänder.




Prosa av Cronopio
Läst 410 gånger
Publicerad 2010-07-31 03:59



Bookmark and Share


    Jack Råstedt
Herrn är bestämt i form!
Konsekvent i stil, en typisk Alex.
2010-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Cronopio