Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till G. Lätt modifierad.




En mycket kort berättelse om kärlek och den oundvikliga galenskap som följer därpå


När han öppnar kylen och ser den ensamma rödlöken, inskuffad mot väggen, som om den skäms, då förstår han till fullo. Då först löser sig nystanet som hängt viktlöst i bröstkorgen upp sig och låter trådarna flyta ut och iväg, ut i blodet, tills de löser upp sig. Han rister till en gång, och munhålan fylls av koppar.

Han sluter handen runt löken och fnissar. I morgon, tänker han, spelar det ändå ingen roll. Frågan som återstår innan han lämnar jorden och går upp i nästa stadium är huruvida han kommer att hinna köra kuken i Anjas snickerskryss först, och med tanke på det, om hon hunnit byta lås ännu.




Prosa (Fabel/Saga) av Cronopio
Läst 2249 gånger
Publicerad 2011-08-08 16:29



Bookmark and Share


    Melona
Märkligt att läsa, underhållande men tycker att tvisten på slutet känns onödigt hård, men jag antar också att den just därför behövs. Troligtvis hade den blivit för romantisk annars. Nu väser den ordentligt och den råa röda löken gör sig påmind.

Mer prosa!
2011-08-08

    ej medlem längre
Gillar den skarpt!
2011-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Cronopio