Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Texten har nu fått en titel och detta är inte den som refereras till i kommentarerna)


Londonderry -72

Frihet färdas över unga läppar
luften vibrerar det är kvavt
hjärtan dunkar i takt
med varandra
och ler mellan orden
Det är en dag att minnas
Det är en dag av förändring

Enhet ekar mellan husväggarna
Kyrkklockorna ringer ut
Kamratliga klappar på axeln
på båda sidor rättvisans ridåer
Fötter dansar, fötter stampar
takten med den inre musiken eller
de invanda stöveltrampen
Det är en dag att minnas
Det är en dag då allt ska förändras

Man kallar på rättvisan att leva
utan att behöva vakna
i svettiga lakan för att
det var tredje sonens tur
att ruttna bort i rättvisans bur
Men idag ska allt förändras
Idag blir en dag att minnas

Men friheten vibrerar så starkt
trycket av tyglarna så hårt över bröstet
att hjärtat kommer till att kvävas
och friheten blir som förryckt
den greppar nu vapen ur vägen
berg av bristande gensvar och brinnande
visioner viner över taggtrådsstängslen
denna dag i januari
som ska bli en dag då allt ska förändras
En dag vi för alltid kommer att minnas

Men rättvisan är ett rättfärdigat gevär
och skarpa skott skuttar
snart blodiga barrikader till mötes
sedan utan urskiljning
mot allt som rör sig för som man sa
”Alla civilister är terrorister”
Så länge rättvisa ligger i händerna på fascister
kommer alla söndagar av fred och frihet
att minnas
som dagar då blodet flutit
och ingenting förändrats




Fri vers av Hugh R Freeman
Läst 368 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-01 19:20



Bookmark and Share


  Ms Lovecraft
Den här titeln är skitbra. Det är texten också. Bokmärkes omedelbums.
2010-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Hugh R Freeman
Hugh R Freeman