Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Surrealism med strimlade lergubbar (BRYGD nr 1)

 



Börja med en halv tub skrattsalva

tag drygt tre teskedar drömfragment

tillför närmare fyra droppar mysterium

häll i strimlade lergubbar från någon animation av Jan Svankmajer

blanda ut med vacker blick och begagnade trick

låt stelna på ytan men håll innanmätet levande

varva med muttrarna utskruvade ur ett väckarur (som stannade på exakt sju)

snurra alltsammans några måndagar

tills kardemumman av surrealismen blivit riktigt rostig

och kastrullen fått en finurlig smak




 

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-03 07:47



Bookmark and Share


  Nanna X
En mycket fantasifullare variant av den gamla bröllopsramsan

Tre skedar kärlek
tre skedar gräl
intages dagligen
omskakas väl

Det låter som om brygden skulle gå från lergegga till utkristalliserad rost, någon slags sedimentering?
2010-08-09
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP