Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vi har vandrat för länge


i kväll ska vi älska för sista gången

i kväll ska vi älska för sista gången
där ska vi dö i våra famnar
och lämna den smutsiga världen utanför

låta drömmarna slutligen få födas
in i en ny värld där färgerna överlever ett allt
vi ska vakna in i varandras helheter
och skapa de mirakel som mänskligheten söker

i kväll ska vi älska för sista gången
där ska vi fylla varandra med omättlig lust
och lämna den cyniska världen utanför

låta berusningen få tala och skingra på de dimbankar
som gråheten har skapat ur monotonins förbannelse
vi ska väcka den sol som lyser
och den natt som får oss att känna lugn

i kväll ska vi älska för sista gången
där ska smekningarna föra oss ut mot de nya stjärnorna
och vi ska lämna den provokativa världen utanför

låta varandra blommor ståndaktigt visa stjälkarnas nakna skal
som skövlas i svärtans tecken
vi ska vakna in i skönhetens andra andning
och skapa det som alltid kan bättras

låta sångernas melankoliska vemod skjutas ut ur våra kroppar
som konflikternas slagfält sedan ånjuter
vi ska få vakna in i varandras ärliga famnar
och skapa morgondagg under eftermidagens timmar

i kväll ska vi älska
för sista gången




Prosa av Max Poisé
Läst 546 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2010-08-03 20:11



Bookmark and Share


  Pauline Pousár
Tårögd
2010-08-03

  Emme VIP
Jaaa du vännen... Du är bäst på att skriva helt enkelt men det vet du redan att jag tycker...
2010-08-03

  Suzy med punkterna
Du kan onekligen kärlekens språk....mycket fint skrivet
2010-08-03

  SagaArt VIP
Mästerligt skrivet. Du är grym.
2010-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé