Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GungGalopp (Sällsam Sport # 08)

 

 

 

 




Den i särklass roligaste sporten av dem alla är hästlöpning på gunghäst. Ingen kommer någonvart och man hinner därmed få ett fin uplevelse tillsammans. Loppens längd varierar från någon minut för de minsta till timmar för de äldsta. Gamlingar får använda gungstol istället, ifall de vill. Vi har trots hästens lättyglade natur sett människor kastas av i farten, mestadels huvudstupa baklänges. Det sker när gungandet har blivit lite för roligt. En värdig vinnare rider på ett lagomt tråkigt vis, vilket är en kul konst att åstadkomma. Så lugnt får det dock inte gå till så att hästen börjar trava. Även parridning förekommer, dvs en man och en kvinna sitter på samma häst och gör gemensam galopp. Det sistnämnda håller på att bli alltmer populärt, fast i större utsträckning på de obskyra cirkusarenorna än i den vanliga tävlingslokalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-03 21:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP