Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

The Road




Askflagor (far-son)

 

 

 

 

De vandrade sålunda,
far och son,

genom den döende världen.

Bland träden som aldrig mer skulle bära löv,
i skydd från de eldstormar som härjade hedarna,

år efter år utmed de söndervittrade vägarna.

När fadern dött,
valde sonen att leva vidare.

Han gjorde det,
eftersom hans far hade hållit dem vid liv så länge.


Sonen vandrade vidare med kärlek och tacksamhet,
till minnet av sin älskade far,

ensam genom de virvlande askflagorna.

 

Han vandrade med hoppet

om att finna någon att ta hand om,

så som han själv blivit omhändertagen,

 

i den döende världen. 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Peter Matsa
Läst 415 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-08-03 22:53



Bookmark and Share


  sommarmoln
Det magiska i ett andetag...
2010-11-02

  sommarmoln
Det magiska i ett andetag...
2010-11-02

  Veronic@
Fint
2010-09-16

  walborg
Mycket tänkvärd suggestiva ord och bilder - lätt att dela känslan i dikten.
2010-08-09

  /Isabel
Blev påmind om
att läsa boken.

Snyggt fångat.
2010-08-04

  Catharina Edin VIP
Mycket vackert och suggestivt.
2010-08-04

    ej medlem längre
BRA!
2010-08-04

  TrollTörnTrappan VIP
Att sonen VALDE att leva vidare är vad som fångar mitt intresse i denna eljest alltför tungsinta men ändå magiskt närvarande historia.
2010-08-04

  Lili Samuelsson VIP
ordet "sålunda" sätter en ton jag gillar, en berättares röst för mig genom texten och det ligger något ödesmättat över allting. tycker om det här
2010-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Matsa
Peter Matsa