Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
poesi är inte en journalistisk text


DÖD poesi begraven

under lera burdust tjock väntar missiler av tundra
som rusar i våra vener med obegriplig sanning
då en omvärld ständigt måste få undra
förutan en uns av själslig bemanning

för där skall poesin aldrig behöva försvaras
då orden lockar till självinsikt
ett berövande ska inte besvaras
när förklaringen döljs av en utsikt

ett ständigt intellektuellt blåblodig vy
som ordmässigt den föraktade slaven
hämtad från en vokabuläristisk meny
blir jävligt död poesi begraven




Fri vers av Max Poisé
Läst 276 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-04 21:48



Bookmark and Share


  Emme VIP
Snyggt! Gillar hela texten men rubriken och sista raden säger det mesta = )
2010-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé