Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gator korsar gator, steg läggs till steg..


Ur grändernas skuggor


Över blankslitet läder faller
gårdagens skuggor

oändliga är våra vandringar
mot okända mål

då ur unikheten plötsligt,
en förlängd arm sträcks ut
från en gränd vars namn
fallit i glömska

ibland endast
som ett fingertoppsmöte

någon enstaka gång
träder ett nytt universum
ur en mörk passage
och sveper en varm vind
omkring frostbiten vandrare
som förvandlas
till en uppåtstigande röd ros
i nästa gathörn.





Fri vers av _Mian_
Läst 376 gånger
Utvald text
Publicerad 2004-07-06 11:30



Bookmark and Share


    Barbro. Norberg-Rönnlund
landning i en förövrigt språkmässigt
väldigt bra text ! Tanken kommer direkt;
varm vind=tröst=LIV ! Tycker mycket om denna !
2004-07-14

  andrasidan
också en frostbiten. Smådetljer bara i en annars fin text!
2004-07-06

  andrasidan
först trodde jag att du tryckt fel på tangenterna, men insåg sedan att du menade öandliga, alltså som andliga öar, finurligt. Kanske ska du inte upprepa gränd i strof fyra, häpnadsull känner jag mig lite tveksam till och sedan ska det väl vara frostbitne
2004-07-06
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_