Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har du stått naken inför naturen?

 

 

 

Har du stått naken inför naturen?

flyttblock
rösen
hällar
vid scenen
väntar bergen

tusen granar
vaggar
ruskar
otåligt
gripna av vinden

mörka torn
cumulus
congestus
vid balkong
blickar ner

molnen tunga
vräker
häller
en grå ridå
öser ner

åskan dundrar
ryter
blixtrar
lyser upp
himmelsdramat

forsen dånar
skummar
ryker
spelar
sin älvsonat

vågorna dansar
skvalpar
kluckar
stranden
klappar takten

vädret lyssnar
skogen
tittar
nu:
den första akten

 

allt
rör sig
till din musik

trumma
jojka
dansa
skrik

har du stått naken inför naturen?

 

 

 




Bunden vers av Peter Matsa
Läst 568 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2010-08-09 14:36



Bookmark and Share


  Blåbäret
du får verkligen fram det mäktiga och urstarka
och ibland skrämmande
erkänner att ibland går jag undan, står inte kvar
utan ser på det från ett fönster
för att ibland söka upp det och mötas i det avklädda enkla, starka

alla sidor visar den oss
inget håller den tillbaka...så varför skulle vi?

skogstokigt snyggt
2010-09-11

  stenhur VIP
Nakenhet, ett fritt flöde. Mellan älskande eller mellan människan och alltet. En längtan till ett urtillstånd som du väcker till liv. Tack!
2010-08-30

  Ritva
Snyggt! Gillar ..takten..Bra!
2010-08-09

  Anna*
Naturens krafter är inget vi rår på. Vi är alltid nakna inför detta stora, häftiga och där kan vi uttrycka oss fritt - Fint!
2010-08-09

  Lilla My* VIP
Inte svårt att hitta takten alls! Naket naken inför naturen och för mig är det naturen här som är scenen med alla de här orden uppställda på varandra och det är bara vackert att se... flyttblock, hällar och rösen...ja gillar!
2010-08-09

  walborg
Jo rytmen fungerar fint - som en vaggande rörelse - skönt att läsa.
2010-08-09

  Yrre VIP
Ja, det har jag. Mycket fint skrivet!
2010-08-09

  Pot Pourri
huu scenskräck :) men så är det både ute och där uppe på scen. iaf här ^^ - härlig radda och snabbfångat iom enords! Tack.
2010-08-09

    ej medlem längre
SNYGGT!
2010-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Matsa
Peter Matsa