Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=1ukcPaOu804?<br>


this is hardcore

Kåt är jag inte längre.  Inte sentimental heller.  Snarare svart, tung, kompakt, hal och värkande. Som Harold Pinter. Snäll och vardaglig på utsidan, ren ondska inuti.  Som en tidsinställd bomb, en rysk gumma, en gammaldags pansarvagn eller en Volvo 240. Äter, dricker, sover, pendlar, jobbar, gråklädd och med svart axelväska som en eminens. Mina maktanspråk är dock ringa, håller sig inom familjen och den offentliga sektorn.  Jag är en levande masugn. En ferlinsk boaorm. En vit dvärgstjärna, fast svart. Reality is the shit.  

Jag sköter ventilerna med lagom fast hand, det är en del i stridförberedelsen. Ventilationssystemet rensar ut mjäkigheten.

Jag skulle i och för sig kunna välja att definiera situationen som ond och mig själv som ovetande, det vore också delvis sant, men det skulle göra mig mer utsatt och jag tycker jag har haft nog av det slags. Jag har hellre onda vader än ont i vaderna.

Umleitung, vad heter det på svenska? Och ”Jag skulle tro att jag älskar dig” – är det konjunktiv eller futurum preteritum?

 

 




Prosa av Nanna X
Läst 469 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-08-10 10:50



Bookmark and Share


  Densen VIP
:)
2014-03-08

    Dado_
grymt bra.
2010-09-05

  stenhur VIP
Kanske en dubiös affirmation?
2010-08-29

  Lady Alassa
1) Enligt AHLÉNS TYSK-svenska:"Tillfällig väg"
2) föreslår helt fräckt:"imperfekt indikativ"
2010-08-16

  Catharina Edin VIP
'avledning' säger min tyskafröken.
Svenskafröken har dock ledigt.
2010-08-10

  mayhem and order
Ah, men grym juh!
2010-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X