Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En födelsedagsdikt till min kära sambo


Min drog om jag får bestämma


Cider; Huvudvärk på burk och flaska, ja även på fat.
Cigaretter; Smaken av gammalt askfat.
Sprit; Kräk kommer båda i levande och flytande form.
Mat dränkt i fett; Endast en förnimmelse av att vara mätt.
Andas in den kryddiga röken, frän i skallen du bli; Ruset som aldrig håller i.

Nej, för tacka vet jag solsken.
Tacka vet jag dans, släkt och vänner, i stort alla jag känner.
Men framförallt tacka vet jag dig.
Du kommer alltid att vara viktigast för mig.

Ja, det är nåt du aldrig får glömma,
ja, det är nåt du borde komma ihåg; Du är min absoluta favoritdrog.
För allt jag behöver är kärlek; För allt jag behöver är dig.




Fri vers av Amanda Eriksson
Läst 397 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-10 23:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Amanda Eriksson
Amanda Eriksson