Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vågar du bryta mönstret?


Jag är på väg till DIG!

på väg till dig
med nakenheten i bagaget och uppsluppenheten i vindrutan
regnet smattrar i takt med accelerationen
och vägen den är allt annat än rak

på väg till dig
med din blick i minnet som väcker de mörkaste nätter
som vätar de torraste av öknar och fyller min längtan
med förkrossande åtrå

för bilden är så tydlig, hur du står bredvid mig vid kanten till Universum
målningen fulländas av din hand i min och vi bygger nya världar med vår blotta närvaro

på väg till dig
med oskuldfulla tankar i bröstfickan och dåtiden flimmrar
förbi i backspegelns nedtonade glas
där gränsen till det nya landet redan är passerad
och returen är förbi min ångest

jag lämnar mitt liv i din famn,
lämnar min historia i minnets sarkofag
jag lämnar mina fotavtryck på stranden
och väntar på vågen som ska skölja
och förnya

på väg till dig
med minnet av mönstret som fångade
mig fast i burar av härdad betong
på väg till dig
för att bli en människa som älskar utanför krav

på väg till dig
för visa att jag håller ditt hjärta
i min öppna hand




Prosa av Max Poisé
Läst 312 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-08-11 12:18



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja många får en kick av att göra slut, som att något nytt då börjar! Att stanna i kärlek är också utvecklande, om man lever i närvaro, tror jag. Att ta udden av sitt eget fördömande som ofta är kommet av fel grunder totalt. Ingen är perfekt!
Att bryta upp har många längtan till, dock.
Själv har ja nog haft det med 6-årsintervaller, förutom när min dotter gick i skolan.
Men ja tror med ålderns rätt att det känns mer viktigt att lägga energi på att inte byta miljö helt och flytta utan att lägga den i det som ger något, DÄR har ju kärleken till andra och särskilt en man; en stoor plats! Inget liv utan kärlek.
2010-08-13

  Michaela Dutius
I varje möte mellan älskande skapas jorden ny
2010-08-13

  Suzy med punkterna
Mycket vackert skriftat
2010-08-11

    ej medlem längre
VACKERT!
2010-08-11

  Emme VIP
Vackert.. Suckar sådär...
2010-08-11

  Anna*
Vackert beskriven kärlek som skulle vara idealet men som erfarenhet visat oftast inte alls blir så. Smeksamma vackra toner uppfattas i din text som jag applåderar genast
2010-08-11

  SagaArt VIP
Där det finns vilja finns det väg. Poesi på hög nivå. Underbart.
2010-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé