Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorg i sensommarvind

 

det är höst i sensommarvinden i år

 

med regn som baddar våra kinder

tycks sorgen lättare att uthärda

 

till och med plommonträdet förstår

när vi skördar dess omogna frukt

från dignande grenar som hotar att knäckas

 

oförberedda undrar vi

varför mänskor dör innan man sagt farväl

varför vi aldrig lär oss hur korta ögonblick kan vara

 

          men våra älskade får minnas oss glada;

sorgen ser de först när de betraktar oss från sin himmel

 

vem har målat sorgstråk i sensommarvinden i år?

dessa skimringar av sot mot brustna tårar,

saknaden som följer oss vart vi går,

som ikläder hösten dess sorgdräkt

och som rör sig likt vågor

           i ett aldrig sinande tidvatten

 

© Birgitta Wäppling, 16 augusti 2010

 

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 476 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-16 10:31



Bookmark and Share


  Anna*
Imponerande, varm och vacker skildring av sorg inom och utom i ordalag som skildrar det djup som berör.
2010-08-16

  Michaela Dutius
Underbart och ljuvligt - och sorgset....men även sorgen hör till livet...annars blir vävnaden black!
2010-08-16

  Fredrik Stillesjö
Hej Birgitta!

En sorgsen och vacker dikt. Höstaning både i naturen och i själen. Hälsar vännen Fredrik
2010-08-16
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP