Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon bjuder våra utsvultna och dödstörstiga 5 sinnen näring och kristallklart vatten ur sin hälsokälla...


Hos Moder Jord




Ååh... solen gick upp, och vinden drog
eterisk, lugn, ett andetag...
glitterströdd av ljuset log
en skogstjärn mot en nyfödd dag

Solens strålar, silverskira,
flortunt veka väsen bar,
som av daggdropp syntes vira
altarring och altarkar

vars ljusreflexers färgkaskad
en strålglans gav den gröna sal
där änglaljuva vänner kvad
strofer ur Motett Mon´dal

Tranors tut från altarringen,
grodors bas så rytmiskt slog...
en mångstämd kör sjöng hyllningen
till sammanhang och liv. Så drog

de nattens vita sängomhänge,
till himmelsk hymn och lovsång bort...
I andakt stod han länge, länge,
i verklighet av högre sort




Bunden vers av lärjunge
Läst 239 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-16 18:11



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
så njutbar lyrik, fulländat, rytmiskt, Poesi..!
2011-05-23

    ej medlem längre
Mycket vacker rimdikt! Trollsk...
Jamber och trokeer huller om buller gör att diktens flyt blir lidande men det vackra budskapet kompenserar:)
2010-08-16
  > Nästa text
< Föregående

lärjunge