Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att ge är kärlek


Alla vackra blommor kan vissna

du är blomman så praktfull
så ren i sin natur
ståndaktig, ljuv och liderlig
så skör vid vind

du är utslagen och doftrik
en fröjd för mina uttröttade ögon
så stolt med sin långa själk
med en önskan du frodades
att jag dig gav

så oskuldfull där på ängen med ogräs du kämpade
fromma gav de vika för din soldyrkan
blott skuggan blev den fattige
i de fagra blommors stånd
då skönjades månljusets längtan till dag

en blomma utan brutna blad vid kanten till
paradiset förgyllde de vyer som annars lever i drömmen

du visade styrkan i ovädrets framfart
du överlevde de torraste av sommrar
så kämpande trots vinterns vemod

min glömska fick dig att tappa blad
mina brutna löften fick din färg att blekna
brustet hjärta fick din rot att förmultna
när jag längrade till det gröna gräset
på andra sidan

blev du blott en blomma som kunde vissna




Prosa av Max Poisé
Läst 234 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-17 08:44



Bookmark and Share


  Emme VIP
Sorglig men sååå vacker...
2010-08-24

  Anna*
Oj, så stark och vackert i sorgsenhet för det som ovishet skapar
2010-08-20

  Suzy med punkterna
Läser ett vemod om än vackert
2010-08-18

  Yrre VIP
Lite småsorglig men vacker!
2010-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé