Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

le grand Finale


fyra bokstäver är allt som krävs
för att radera en hel verklighet

lika många för att stava
världens mest använda ord på engelska

du sa att vår bubbla hade blivit för trång
att glädjen var det som friade till din kvävda själ
intimitets bristen, det talande i
att aldrig prioritera


jag höll med


alla gånger jag riskerat dig
utan att ta några egentliga risker
förutom i frånvaron
hjärtats totala distraktion

alla resorna på insidan
mitt trånga behov mot ditt vida
att ständigt behöva bli sedd


vår framtid som hela tiden sköts upp
hölls på vänt
medan händer långsamt släppte sitt grepp,
slutade trösta i det självklara,

hur kunde närheten göra oss till främlingar


trösten som alltid
funnits där så omedveten om sitt värde
medan den borde ha omfamnats
i sin exklusivitet


LSD den lesbiska sängkammardöden
klyschan som blev en sanning med modifikation
förnyelse kanske inte kan uppnås
med ständiga variationer


det sägs att inför ett slut
skärps allting till sin spets
även det osannolika skymtar fram


orden de sista,
din ouppfyllda längtan som fästes på papper
precis innan, för att vittna om sitt svek
på ett dekorerat kort

du är en fjärdedel av allt jag minns
den enda jag kan relatera

nu muren den osynliga
den kvävande tyngden av alla pausade slag

vad väntar de på

helvetet, som har öppnat sig
under mina vilsna fotsteg

är inte känslor bara a state of mind
ett val att välja bort
för friheten som väntar

för alla predestinerade leenden som ska äga rum
bortom oss




Fri vers (Fri form) av deb8
Läst 576 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-08-17 12:03



Bookmark and Share


  dead_prez
ganska perfekt överallt. imponerande
2010-10-21

  Postgård
du har mig fången ifrån:

"du sa att vår bubbla hade blivit för trång
att glädjen var det som friade till din kvävda själ"

precis som nedan skribent
ska jag läsa flertal gånger

för att verkligen ta in allt
du i din text rymmer

för det är tungt och
intensivt

och orden som blir meningar
rymmer så mycket
innebörder

bokmärker
och återkommer

för jag kommer på mig själv
att hålla anden
2010-09-04

    Melona
det här känns. jag måste läsa den fler gånger innan jag kan säga, skriva något. Äntligen något från din penna. Den har varit mer än saknad!
2010-08-17
  > Nästa text
< Föregående

deb8