Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som kommit med våren



du kom igen
med de första kisande strålarna,
som ett bitterljuvt uppvaknande mot min anemiskt genomskinliga kind

först upprymdheten efter alldeles för mycket död,
sen krampen den förgörande som sliter allt,
varje tillrätta läggelse, varje löfte
så kompromissade med glömska

vem trodde jag mig kunna lura

du har funnits i dem alla
men aldrig stannat kvar efter de gått
som om att de aldrig riktigt existerat,

som fläckarna efter något diffust på omanglade lakan
eller främlingarna som ramlar ur flyktigt doftande kuvert
vid varje flytt eller femårsstädning,

de som ler direkt in i mig med
förälskelsens oemotståndliga genans

ögonblick så fulla av närvaro
som om de aldrig funnits
eller jag
som nu återfinns

i den som kommit med våren,
för att ta mig bort igen





Fri vers av deb8
Läst 459 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-03-25 16:22



Bookmark and Share


  Ronny Berk
närvarons ögonblickar överser med omanglade lakan !
2015-05-05

    Melona
Du preciserar det bortglömda, det förnekade. Att öppna ögonen åter och igen när man trott att man inte längre kan ta in, öppna upp sig för strålarna. Solen eller ljuset från en annan. Du skriver så avvaktande, så innerligt skirt som att det nästan gjort ont att våga släppa orden ut... För i den svarta/vita världen av alfabetet blir bokstäverna så konkreta i sitt egna pussel och vem vågar, vem vill se alla trådarna när man kan gömma sig i det bleka, det mörka?!

Hursom så drabbas jag existentiellt av texten och är glad över att min debbielove äntligen publicerar nytt igen!

Igenkänning och allvar:

"först upprymdheten efter alldeles för mycket död,
sen krampen den förgörande som sliter allt,
varje tillrätta läggelse, varje löfte
så kompromissade med glömska

vem trodde jag mig kunna lura

du har funnits i dem alla
men aldrig stannat kvar efter de gått
som om att de aldrig riktigt existerat,"
2012-03-30

  M.A.J.R
nu är det vår igen...snart sommar...sen hösten....tillbaks till vinter
en cirkel ja.

fint skrivet mycket vacker!
2012-03-25

  Casbah* VIP
bra skrivet. Bra driv i texten och vacker..
2012-03-25
  > Nästa text
< Föregående

deb8