Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad bestämmer en människas värde? Vad upplever vi värdefullt? Vad väcker andra människor i oss? Vad väcker vi?




Värde - värdefullt

Min fars sista dagar
varade en evighet
slutade på ett ögonblick

Hur förvalta all kunskap
alla insikter, alla förmågor
hur ge vidare, dela med sig?

Känslan av meningslöshet
nära ta över, vek undan för
nuet, lindrandet av lidandet

Sorgens smärtas dimridåer
upplöstes i stunder av lättnad
Han har det bra nu!

Livet börjar i kärlek
ämnat att levas med kärlek
livet lämnas i kärlek

Följer nu kär vän
hennes sista dagar
fyllda av längtan bort

Hennes rika liv
en mångfald
erfarenheter

Hennes skärpa värdefull
i professionens turbulens
värnade de utsatta 

Hon stod alltid på den
lilla människans sida
i kärlekens kraft

Människovärdets okränkbarhet
ledstjärnan i upprättandet
av den kränktas värde

Kära, kära Ulla
du har åstadkommit så
mycket, sått många frön

Vi är åtskilliga som tacksamma
fått del av Din klokskap, Din visdom
Ditt mod, Din öppenhet

Dessa Dina sista skälvande dagar
visar Du Ditt nakna Jag
ger Du kärlekens gåva

"När vi föds in i livet gråter vi
och människorna runtom jublar.
När vi lämnar detta livet jublar vi
och människorna runtom gråter."
                                                       Okänd

 

© Gunilla N
    100818




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-08-18 00:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2010-08-18

  Eaglemountains VIP
"Kära, kära Ulla
du har åstadkommit så
mycket, sått många frön

Vi är åtskilliga som tacksamma
fått del av Din klokskap, Din visdom
Ditt mod, Din öppenhet

Dessa Dina sista skälvande dagar
visar Du Ditt nakna Jag
ger Du kärlekens gåva"

Så kärleksfullt berörande!!!

Underbart skrivet om en gemensam vän! Om detta tillstånd som jag så väl känner igen, som jag provat själv med nära anhöriga.

TACK för denna text! Hälsa Ulla från mig!

Grattis även till en välförtjänt plats bland de fem uppmärksammade!
2010-08-18

  Annie b'larsson VIP
Vad fint du skriver om Ulla. Sänder kärlek, varma kramar, ljus och en oändlig tacksamhet, som kommer att vara för alltid.
2010-08-18

  Bibbi VIP
Applåder i massor till denna hyllning.
2010-08-18

  Anna*
Ömsint skrivet om en människa i livets slutskede. Vackert och tänkvärt!
2010-08-18

  Elinsomalltid
Livet börjar i kärlek
ämnat att levas med kärlek
livet lämnas i kärlek

Dem meningarna berörde mig. :) Jag tycker att det är viktigt att tänka på.
2010-08-18

    Den Svarta Pantern
Jag kände en underbar värme i denna dikten.

Tack,
Fredrik
2010-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP