Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var kommer alla tiggare ifrån?

Herr Carl-Axel Roslund
en sann moderat
tar en promenad på lunchen
för att köpa lite mat
men aptiten hans försvinner
när han på gatan ser
en skitig gammal knarkare
som tigger och ber:

Snälle, bäste herrn
ta och skänk mig några spänn
så jag kan få nånting i magen
och nånstans att sluta ögonen.
Men herr Roslund stänger örona
skyndar raskt därifrån
och tänker:
Var i helvete kommer alla tiggare ifrån?

att på stadens gator och torg
behöva se sådant byke
försämrar min livskvalitet
tär på mitt psyke
säger moderaten
och kräver att de ska väck
ja bort med allt slödder
som i oss hederliga
sätter skräck

tunnelbanan
den tar han aldrig nuförti´n
där nere vällar det av dem
så han beställer en limousine
men när du åker flådig bil herr Roslund
och är busy i telefon
fundera en gång till
var kommer alla tiggare ifrån?




Fri vers av Daniel Rosenholm
Läst 652 gånger
Publicerad 2005-11-21 19:03



Bookmark and Share


  Ki
*ha ha!!*

Den var skön!
Snygga och otvungna rim tycker jag
och ett skönt flyt i text och innehåll!
2005-11-22

  Neal
Så bra!
2005-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Daniel Rosenholm
Daniel Rosenholm