Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halv sju ikväll somnade Ulla Tilemo in fridfullt.




Jag tänder ett ljus och minns

Jag tänder ett ljus
och minns humorn
Din följeslagare
in i det sista

Jag tänder ett ljus
ser lågan flämta,
som Ditt liv

Jag tänder ett ljus
stillar mig

Jag följer ljuset
och ser Dig omfamnas
lycklig, fattar Du Hans hand

I ljuset vandrar Ni
ser Er omkring
tar farväl

Jag har tänt ett ljus
gråten inom mig
kärlekblandas  

Ljuset bländar inre syn
de många sluter upp
omsluter

Dina ögon glittrar, strålar
Du är hel nu
äntligen är Du hel

Jag tänder ett ljus
fylls av ett enda

Tack

Ulla

 

 © Gunilla N
    100820




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 699 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-08-20 21:29



Bookmark and Share


  KristinaE
.. till minnet av en kort vänskap sänder jag Ulla hjärtas kram och hoppas hon fått stillhet tillsammans med sin älskade make - hur hon saknade honom - och all den värme och glädje hon spred till oss andra.
2010-10-05

    ej medlem längre
Tänder ett ljus även jag o minns min vän... Det är nästan kusligt men vid den tiden den dagen fick jag en invigelse tända ljusen på bordet...
2010-08-22

  En strimma av guld
Stilla och fridfult skriver du så fint om Ulla. Humorn är nog en av våra bästa mediciner som får oss att orka många gånger.
2010-08-21

  stella
Så vill man somna in...fridfullt.
2010-08-21

  walborg
Tack Gunilla - ny vän genom Bibbi och Ulla - tacksam för minnet av en stark, sanningssökande kvinna. Jag tänker mitt ljus och minns henne med glädje och tacksamhet.
2010-08-21

  Mr Lindemann VIP
Ja, förhoppningsvis så är det bra nu då
men jag kommer att sakna henne
jag tänder ert ljus
2010-08-20

  * Ammi *
Underbart skrivet vännen ..
Älskade Ulla, jag tror hon ler i sin himmel
2010-08-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Nu har hon säkert
landat hos sin man
som hon saknat
hela tiden först nu
får hon den efter-
längtade friden.
Tack Ulla Du var
en så fin vän, smycket
jag fick av Dig är lika
vackert än!
2010-08-20

    sunnanvind
Tack för all förmedlan...tack för att du skrivit så fint...
Jag saknar en vän ..kram Sunnan
2010-08-20

  Ronny Berk
läser och försöker förstå; kan svårligen kommentera...
2010-08-20

  Eaglemountains VIP
Jag är berörd, och min goda vän Ulla är i ljust minne bevarad i mitt sinne, och minne - för alltid!

Tack för dessa rader! Tack Ulla!


Och tack Gunilla, Du som har förmedlat!
2010-08-20

  Bibbi VIP
Jag gör detsamma, tänder ett ljus, läser Dina verser och gråter ut.
2010-08-20

  Yrre VIP
Mycket vackert skrivet, jag delar din sorg.
2010-08-20

  Annie b'larsson VIP
Jag har förstått det var nära förestående - ändå kommer det som ett skrik inom mig: NEJJJ!!!
Är så ledsen så ledsen så ledsen.
2010-08-20

  stenen/ Yv Ericsson
så sorgligt vackert.
2010-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP