Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skall skilja dig från mängden

Jag vill vara delaktig
jag vill
studera utan att värdera
jag vill tänka sönder problem, närma mig frågorna, rykta samtiden
jag vill interagera.

Jag kan vara kraft av kalk och sten och färg runt dina möjligheter.

Jag vill segla, långsamt.
När tillfälle ges
vill jag nå dig med mina budskap, bära dig med dem
se dig
växa
mogna.
Jag vill etablera – utan att forcera.

Jag kan vara reflektion.

Jag vill se dina färger, låna dem, och återge dem till dig.
Jag vill vara det svarta ljuset, det ljusa mörkret.
När jag fattas dig, vill jag låta dig veta vad jag är
vad jag var
vad jag kommer att bli
genom skillnader i temperaturen.

Jag kan vara tid av år.

Om du ser saknad
vill jag svepa dig i mina handlingar.
Om du ser misslyckanden
skall jag återuppfinna livet
i alla dess beståndsdelar.
För dig.

Jag kan vara aktuell.

Jag vill se människorna i obefolkade länder
vara naturligt frånvarande i stunder av vardag
flyga snabbt över landskapen
leva i tankens stillhet.
Allt det vill jag.

Jag vill vara harmonier, harmonierna.
Jag vill vara Den Tunna Röda Linjen i begynnelsebokstaven
av
romanen, den första siffran i den förlösande ekvationen.
Också vill jag vara timglasets vita sand
den avslutade konfliktens
Förlåtelseprocesser.

Jag kan vara sentenser.

Jag vill
kunna
veta
finnas till hands.
Jag vill reta dig med mina förmågor, bära bud om glädje.
Jag vill se det du hör, jag vill höra det du ser.

Jag kan vara State of love and trust.

Jag vill vara juni – efter maj.
Om du har blivit ni
vill jag vara
magisk luft i atmosfären, vill jag älska er lycka.
För jag är en del av den.

Jag kan vara rytm och riktning.

Jag vill vila tills vi möts, jag har alltid trott på mötet.
Jag vill
jag skall
jag får
återkomma
till dig
till er. I alla former.

Och när jag kommer åter skall jag skilja dig från mängden.




Fri vers av Närmare
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-22 11:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Närmare
Närmare