Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känslan av sammanhang

 

Då log vassen

då stod kvällen stilla

som av hänsyn

 

Undren var glaskulor

i botten på en vattenfylld kruka

fri från passager

tillbaka

eller framåt

 

Nu

var lösen

Inget annat var känt

 

Senare skulle blicken höjas

för att brännas

av förväntan

men än fanns bara

en inbjudan

att stanna upp

 

I leendet

I tilliten

I stillheten

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-24 23:13



Bookmark and Share


  Karl den store VIP
Det här är underbart vacker. Läsning som lämnar mig med glädje och förtröstan. Tack.
2010-08-25

  Karl den store VIP
Det här är underbart vacker. Läsning som lämnar mig med glädje och förtröstan. Tack.
2010-08-25

    ej medlem längre
Ja, vad säger man...jag läser om och om igen och upptäcker något nytt mellan raderna för varje gång.
Speciellt första strofen gör mig salig i sin skönhet.
Mycket bra Jan!
2010-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen