Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bild tagen av mig


Höstkallelse

Än väntar grönskande liv på sista sucken
men de första ärren märks
och luften kallar på förstärkning

Trots solens försök på dagen
jagar natten kyliga kyssar
och även jag fångar ögonblick

Samtidigt som mörker vänder blad
så läser jag sommarens kapitel
och nyper mina frusna fingrar

Det är längtan som sammanstrålar
alla årstiders vitala tjusning
och även jag andas frihet

Än väntar höst sin himmelska här
tar sin egen tid på röd matta
och bitter vind förenas med värme




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-08-30 23:50



Bookmark and Share


  aol
underbar höstpoesi
2010-09-01

  Larz Gustafsson VIP
Sedan, efter den långa mörka tunneln, kan vi åter följa Graham Parkers uppmaning: "Come out of the bitter wind. Tomorrow is bound to bring the first day of spring."
2010-08-31

  poetlinan
Underbart vackert, Blev alldeles tagen! Gillar skarpt!
2010-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP