Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
verspåverspåvers även om rimmen blir utsmetade


Hej, jag är Sofia i Malmö.

Jag går upp när mobilen börjar pipa och lägger mig efter tevens regi.
Det finns koffeinbrist i varje ven och i de djupa kopparna simmar min energi.
Flera timmar varje vardag stirras ned framför statliga tangentbord,
för jag har blivit för gammal för läroböcker och för ung för tryckta ord.

Det finns en plan i dagens outfit även om den saknar fantasi,
den är byggd på empiriska studier i morgonhysteri,
även om den är bristfällig och tårna sticker ut,
är strumpbyxorna godkända i sin helhet och alternativen har tagit slut.

Jag har aldrig tackat ja till en joint, men råkat dricka mig uttorkad
för att vara cool runt tvåsnåret har jag tvingats att spela korkad.
Jag är myndig och medellång med ett mittimellan BMI,
Men tar snesteg efter snesteg med en sanningsapati.

Har dragit upp kroppskomplex gett mig själv slapp kräkreflex,
och jag har haft sex men inte med mitt enda ex.
Om det vanliga dagarna så går jag mest runt och glömmer,
det som jag om nätterna tror att jag fortfarande drömmer.

Nej, jag är så bristfällig och trasig och jag hatar fortfarande oliver,
men jag skriver därför finns jag och jag finns därför att jag skriver.




Fri vers av Sofiapoema
Läst 405 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-09-01 22:07



Bookmark and Share


    papillon
Söderberg tyckte att det var jävligt att var ung och att de var skönt att bli gammal - jag håller med honom med vissa reservationer. Men en sak är säker, du har kvar din fräcka egensinnighet när du skriver om en ungdom som inte längre är så jäkla purung utan börjar på att få sina små fläckar av bitter livserfarenhet.
Vid närmare eftertanke är det inte ett dugg kul att vara gammal, jävla Söderberg!!
Denna text belönas med en stor fet applåd
2010-09-06

  Missi VIP
amen! orden kan inte ta ifrån dig, och de kommer aldrig lämna dig.
(och oliver är inte alls gott)
naket och bra!
2010-09-02

    Soluno
klockrent
som alltid
jag tror verkligen att du kan gå långt

om du vill.
2010-09-02

  Betlehemsstjärnan VIP
Vilken bra ide´och skriva här...så vardligt, men så fint och suveränt gestaltat av dig...tror att många känner igen. Helt suveränt!!/B
2010-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema