Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Judisk kyrkogård

OUNDVIKLIGT MOT KATRINS HUS EFTERÅT, DET FÖRBANNADE HÖRNET. I MIN MUN SMAKADE DET PARFYM OCH PARMASKINKA. STORA SPEGLAR VI SÅG OSS I, MED SEXTON DOLLAR SOM RÄCKER HELA MORGONEN. ETT AKVARIUM, EN DRÖMTELEVISION SOM BARS UPP TILL ETT PRYDLIGT FÖRRÅD. POLLYANNA SÅG ARKIVARIEN OCH ANTIKVARIEN. DE SKRATTADE BÅDA ÅT HENNES KLÄDSEL. JAG TYCKTE ATT DE VAR FÖR JÄVLIGA. DE SLOG, SOM MARGARET THATCHER, UPP SAKER OCH TING I EN KARTBOK OCH LINJER MELLAN OLIKA DATUM SOM ETT BIORYTMOGRAM. JAG TRODDE ATT DE HADE FÖRLORAT LILLA FÖRSTÅNDET. DESSUTOM ANSIKTEN I TIDNINGEN SOM HON STÄLLDE UT OCH FICK EN SYMBOLISK SUMMA FÖR PÅ EN OVANLIGT BRA DAG FÖR HENNE.

JAG VAR SJÄLVUPPTAGEN MED MITT SKRIVERI. STOD VID SIDAN AV MIN KÄRLEKSAFFÄR. VISSTE SEDAN TIDIGARE ATT SÄNGEN HÖLL FÖR TVÅ MULLIGA KVINNOR. OCH NÄR JAG KOM IN I REPLOKALEN NERE I HUSETS KÄLLARE TRÄFFADE JAG EN ANNAN TJEJ HEMIFRÅN. DET VAR HON SOM RÖKTE CIGARETT EFTER CIGARETT OCH TITTADE IN I MINA ÖGON. HENNES RÖST VAR SANSAD OCH KLAR. JAG KOMMER IHÅG ATT HON FNITTRADE SOM EN FLICKA OCH SÅG UT SOM OM HON LEVDE I ETT DOCKHUS UTAN FÖRBITTRADE KÄNSLOR. SOM GÄST KOMMER  HAN GÅENDE IKVÄLL MED KVINNOKLÄDER, KVINNOHÄNDER. BRITTISKA FLAGGAN OCH STARLET MED MAGNUS UGGLA INLEDER SOM EN SOFT BAKGRUNDSMUSIK. OM ATT SKRIVA BREV TILL VARANDRA. OM ATT: NU ÄR DU GIFT OCH DET HAR VERKLIGEN BLIVIT HÖST. SÅ VI SATT PÅ SAMMA PLATSER SOM FÖRRA GÅNGEN I EN GANSKA MÖRK LOKAL, KVAVT OCH INRÖKT SOM HAN SJÖNG, INUTI MADONNAS BIBEL.




Prosa (Roman) av Mattias Holmström
Läst 583 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-06 18:26



Bookmark and Share


  Mattias Holmström
Jag har tröttnat på små bokstäver i mina texter efter att ha skrivit en roman i flera år. Det är helt enkelt så här i mitt nya projekt. De här texterna ser inte bra ut i gemener.
2010-09-06

  lycksele
Varför skriver du med STORA BOKSTÄVER?
Det är väldigt störande. Och det är synd, för dina texter är verkligen intressanta.

Vänligen /lycksele
2010-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström