Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

samma väg som bort

 

det är ett tag sedan min musik
tystnade

ofrivilligt försvann bandet
[som pärlorna träs på]


det gick en tid
kanske två


så en kväll satt hon där
och drog fingret genom korkskruvarna

i början såg hon ingenting
[det är ju sluten som räknas]

jag avböjde den sista ölen
och hon sa att hon inte vet
vart hon är på väg
men att människorna förmodligen
flimrar i slutet på alla meningar


jag visste att jag känt just det
någonstans på ett tåg
mellan lund och helsingborg
[att jag ristat det i min hud
med en finslipad fingerborg]

sedan föreslog jag
att vi kunde närma oss sluten halvfärdiga
för att lära känna varandra
på ett annat vis
[för det gör nog de flesta
som känner någon annan
på ett annat vis
]

det lät uppriktigt när hon sa
att det hade varit trevligt att prata en stund

det lät likadant när jag sa detsamma



























Fri vers av alfa VIP
Läst 873 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2010-09-06 20:14



Bookmark and Share


    Gerard
"På samma väg som bort" är en dikt bara det. Bra!
2010-09-13

  Anna*
Applåderar dina skrivartekniska finesser och det öppna slutet som lockar till dina funderingar. Bokmärker för innehållets skull
2010-09-13

  Fredrik P. VIP
delar Dan Linders
uppfattning - en
av poetens bästa!
märke i boken
2010-09-13

  Dan Linder
Din styrka är som alltid att visa det vackra i det sorgsna, ett inåtvänt leende i avskedet, utan att läsaren sjunker ner i en depression. Känslan är så närvarande här, så stark. Så skir. Så ögonblicklig.
2010-09-06
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén