Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
soul; här finner man de riktiga dansbandstexterna.


En tok för dig


Jag blev en tok för dig för att du sa att du tycker om det jag säger, och för att du en gång sagt att du vill saker med mig, ja, jag blev en tok för dig, även om du ingenting säger. Jag började gå upp innan jag lagt mig ner, sedan missar jag mitt jobb och när jag kommer därifrån spelar jag plötsligt på en nyputsad tvärflöjt och begriper mycket väl varför uppriktigt kärleksfulla människor kan rösta på högern. Jag kysser mina barn då de redan försvunnit. Jag äter när som helst och inte alls, jag blev en tok för dig.

Du kom förbi, som en blixt från klarblå himmel, blåser mig upp. Jag virvlar och jag faller, jag ser dig när jag blundar. Jag hör dig då jag slutar lyssna, då jag slutar lyssna på musiken, på ljuden från de andra. Jag cyklar där människorna går och hittar inte ut, jag tröttnar, jag tiger, jag stirrar på en tråd. Jag står här mellan träden. Ja, jag blev en tok för dig, åh ja, jag står här mellan träden. Jag blev en tok för dig.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 492 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-09-07 16:21



Bookmark and Share


  Agnes
Det finns nåt här, något som låter sig tonsättas i mitt huvud:
Jag virvlar och jag faller, jag ser dig när jag blundar. Jag hör dig då jag slutar lyssna, då jag slutar lyssna på musiken, på ljuden från de andra.

Allvar; brukar du skriva text till musik? Om så bara för inspiration?
2010-09-27

    Erika H
Har ingen aning om från vilken text du hämtat inspirationen eller om den bara kommer som vanligt och dimper ner och blir till ord som letar sig runt och landar. Men häftigt är det!
En tok för dig bara för att få lite av det där magiska. Blundar och ser och känner ett stick av trolldom. Väljer vitt och svart men allt är alla färger i en salig blandning.
Skön text. Ler och niger.
2010-09-10

  Lena Krantz VIP
Ha ha ha....helt underbart!

Men soul är ju inte texterna (uppenbarligen), dvs inte vad man sjunger utan hur man sjunger.

Men det är så sant och det här är en mycket fin soultext, hitta den rätta sångaren/sångerskan bara så blir det höstens hit

:-)
2010-09-07

  Gunnar Odhner
Bra text som visar hur borta man blir . . som i en annan dimension.
2010-09-07

  /Isabel
Eller "I´m a fool for you"?

"...jag tröttnar, jag tiger,
jag stirrar på en tråd."

Haha, var bara tvungen
att läsa om den..
2010-09-07

  Catharina Edin VIP
Ja, just det - är det 'I go crazy on you'?
2010-09-07

  Catharina Edin VIP
Åh vad bra! 'jag blev en tok för dig', visst kan man bli en tok. Och så 'jag står här mellan träden' - av någon anledning fastnar jag för de orden, i den ordningen.
2010-09-07

  /Isabel
Eller hur..
2010-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson