Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild, egen. (spåren i snön är efter en av katterna i huset(mina föräldrars), Lillan, som klättrar på stegen upp o på taket spatserar... hennes mor Smillan gör inte så)


Eld utan ved

Platt tak
ingen avrinning sker
Bara in, ner genom
Läcker in

Sluttande tak
med tydlig topp
uppåt
Med pannor
av tegel
Sträva
Lagom avlut
nedåt
så tung snö
kan glida av
peu a peu
Vid smältning
I stupränna

Där vackra istappar
kan garnera utsikten
genom fönster

och

Det är i vågdalarna
kraften samlas
till vågtopparna

och

Eld utan
ved
är som skratt
utan djup
Brinner ut
på en minut
Klingar av
efter en oktav

Platt tak
utan avlut
Det rinner in
istället för ut
Allt blir fukt
och mögel kan gro
Så vill man inte bo
eller leva

och

En vågtopp
utan vågdal
finns
inte




Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 647 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-09-07 17:43



Bookmark and Share


  Sway
Gillar mycke!
2010-09-12

  L Patrik W Johansson VIP
Om en katt surfar på vågorna så blir det som Sjas Katta fast tvärtom

timing is everything

Be well,
LPWJ
2010-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)