Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rösta för ett mänskligt samhälle




FÖRÄNDRING


sade Barack Obama i Usa


det samma säger jag till er


FÖRÄNDRING


Vi behöver ett mänskligt, varmt samhälle


Efter dessa kalla år av högervind


Vanliga, hedrliga människor

har kommit i kläm i alliansens maskineri


Många mals sönder i försäkringskassans händer

vissa orkar inte och tar sina liv


De är för evigt förlorade individer

inte bara siffror i statistik


Ställ dig frågan

Vad händer med mig om jag blir sjuk

eller arbetslös


Vi har gemensamt skapat och betalat

trygghetsförsäkringarna


Nu går pengarna till skattesänkningar

till de som redan har


Vill du kunna se din sjuka granne i ögonen


Gå i så fall och rösta bort


det isblåa blocket




Fri vers (Prosapoesi) av arja savela
Läst 289 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-09-08 01:43



Bookmark and Share


    Tea Alex
Tråkigt att SD fick ett sånt bra resultat - det skrämmer mig. Vad tänker folk med? Usch.
2010-09-25

  anits VIP
jag instämmer med dig.
2010-09-08

  Lavinia Röd
Ja, vi måste tänka längre än näsan räcker. Om vi inte gör det drabbar det även de besuttna. Då får de börja sätta upp höga staket, montera in larm i husen och hyra in vakter för att skydd sin egendom. Trygghet för alla har man bara i ett land där alla har det ganska gott.

Det som gör mig mest orolig med Alliansen, är att de har planer på att ta bort våra hyresrätter (vilket de gjort i Norge), och se till att fackförbunden försvinner. Många idag inser inte vilken kraft facken besitter. Men det gör allianspartiet (därför vill de också ha dessa väck). Den dagen våra arbetsrättsliga regler försvinner så kan arbetsgivaren göra vad de vill med dig. Be dig gå samma dag, be dig skita i lunchen, be dig att arbeta varje dag, ger dig svältlön osv. Fackförbunden skyddar oss, och ser till att vi som arbetar också har rättigheter.
2010-09-08

  Mats Henricson
Instämmer !!!!!
2010-09-08

  lycksele
Soffliggare, röstskolkare
eller såna som river sitt RÖSTKORT
är otroligt farliga!!!!
Eftersom man då lämnar fältet fritt
till vilka som helst
att bestämma i Sverige.
Och Lazze till och med
skryter med det.
Tänk om, Lazze!
----


Det är inte de onda
som är farligast.

Det är de goda
som låter det onda ske
utan att göra något,
som är det stora problemet.
2010-09-08
  > Nästa text
< Föregående

arja savela
arja savela