Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Obesvarad

driver mig genom kaskader av frågor
ståendes utan balans
grodd genom sörja av tankar
vart jag är någonstans

rustad av längtan till din barm
doften minner ljuvlig bris
sådd av kärlek, blott på jakt
kämpandes under meterfylld is

lättjan följer i mina spår
ensam med flaskans botten
där minnen blir till fiendeskap
och summan blir alla brotten

tyst är min mun trots alla ljud
så förbryllad när känslan dog
skenet lyser med sin kraft
när blickarna till sist fick nog

jag ser dig genom min dimma
kan blott förnimma kontur
trots närheten av din kropp
finns mellan oss en mur

jag löper av all min kraft
för att lyckas sudda min skam
jag springer allt jag kan
för slutligen kunna nå fram

istället sjunker jag med steg
blir summan av alla mina svek
krossad under min vanmakt
av att allt bara var en lek

skrikandes ut i det tomma
värjande jag går genom åren
bedjande jag skänker blickar
hopp att du ser mig i snåren

jag sliter mig ur i mina tankar
för att fina vägen i labyrint
när ensamheten skrattar
skönjas längtan så blint

där min hand sträcker sin vilja
svarar livet med sin gåva
att till sist få belöningen
att i evighet få sova

då längtan sakta ebbar ut
blir minnet sedan kraftlöst bevarad
när ögonlocken stänger sitt ljus
den ljuva kärlek obesvarad





Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 288 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-09 09:34



Bookmark and Share


  Blåbäret
vilket flöde
rytm och känsla
2010-09-11

  Skymning Blå VIP
Naket och avskalet, ser sanningar i sprickorna i själens mur.
En dans med ord och handlingar som blir en blandning av svart och vitt.
Gillas
AE
2010-09-09

  Suzy med punkterna
Mycket starkt känslomässig text och min favoritvers här är...
lättjan följer i mina spår
ensam med flaskans botten
där minnen blir till fiendeskap
och summan blir alla brotten
2010-09-09

    Jane S VIP
vilken fruktansvärt sorglig text. starkt skriven. naken men oerhört sorgesam
2010-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé