Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårt halmstrå in i evigheten

 

Så stannar dagen åter upp ett tag.

En vågdal, innan nästa dyning höjer

vårt jagande till maxnivå. Jag dröjer

i tystnaden emellan hjärtats slag.

 

Här kan jag unna mig, då allt står still,

att en sekund begrunda och bevista

det eko som, i likhet med det sista

som en dag ljuder, vittnar: Jag finns till!

 

Det är i pausen insikten kan nås -

i väntan skapas ju identiteten.

Ur tomheten och ledan växer jaget.


Så låt ej tråkigheten förbigås -

den är vårt halmstrå in i evigheten,

vårt sällskap efter sista andetaget.

 

 

 




Bunden vers av Jan Simonsson
Läst 598 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2010-09-09 23:30



Bookmark and Share


  objekt3
Don´t try n curse me gypsy!
2011-01-11

    ej medlem längre
Jag föreslår att du lägger till "kan" efter insikten...
Toppensonett för övrigt!:)
2010-12-01

    ej medlem längre
Tummen upp Jan!
Nu flyter texten på fint som den ska i sonettformen:)
2010-09-12

  Karl den store VIP
Himmel vad vackert, Jan! "Det är i pausen som insikt nås", visst är det så.
2010-09-11

    ej medlem längre
En sonett vad jag kan se. haltar lite i takt och flyt i terzinen men oerhörd vacker!:)
Texten skulle vinna på om radavstånden vore mindre.
grattis till stjärnan!:)
2010-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen