Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och likt änglar skall vi falla från ovan

Ur gyttjan ska vi resa oss och gyttjan
ska bli till jord
och ur jorden ska livet springa

Så ska sådden spira och skörden slås
fröet betvingas
och så ska själen slukas som gruppen gror

Världens väldiga vallar ska buga
för våra fötter
och för vår makt ska dem krevera

Ur människobyar ska städer resas
upp mot skyar
och frön ska falla på fruktlös mark

Träden ska omfamna gatstenarna
lyfta dem upp
och likt änglar ska vi vandra bland molnen

Regnen ska falla tungt över jorden
spola den ren
och inget ska växa där åter

Solen ska bränna våra himlars arkader
till stoft och sot
och likt ved ska de vittra och förfalla

Som tårar ska vi falla med regnen ner
i mörka schakt
och där förtäras av vårt högmod

Himlarna ska förbli så fjärran blå
likgiltigt bero
och i schakten ska vatten rinna ner

Och vi ska resa oss ur gyttjan




Fri vers av Hugh R Freeman
Läst 904 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2010-09-13 22:47



Bookmark and Share


  Janne
En dikt med mycket kraft

positivt att fortsätta

kämpa bra "applåder"

"och vi ska resa oss ur gyttjan"

Mvh

Själens krigare.
2010-10-31

  Carola Zettergren
Mycket bra denna, lite spännande är det när någon haft en liknande ide som en själv, den här dikten går hand i hand, med en som jag skrev för länge sedan..
2010-10-30

  Iréne S Räisänen VIP
Storslagen dikt som sträcker sig bortom jaget och blickar ut mot världen.

/Iréne
2010-10-30

    ej medlem längre
Är nyfiken på vilken bunden vers du använder i denna?
2010-10-28

  Avsmak
Det här var episk, storslagen lyrik, en lika sluten cirkelberättelse som kretsloppet själv. Det blir en sann ära att dela gegga med dig.
2010-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Hugh R Freeman
Hugh R Freeman