Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förälskelsens tid

det är den där tiden
mellan askan och rosorna
som jag drömmer om

tiden efter att fågeln Fenix
rest sig igen och skakat
dammet ur fjädrarna

men tiden före
sai Roland av Mörka Tornet
nått fram till rosornas fält

det är tiden mellan
undergången och
fullbordan jag önskar

den tid då motpolerna drar
berättelsen pågår
och färden bedrivs

den tid då människan blir förälskad




Fri vers av Jess81
Läst 411 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-09-15 17:15



Bookmark and Share


  Sonja Sidorow Lapington
sagans skimmer har du fångat
2010-09-15

    Jess81
Rune: sai är lånat från Stephen Kings Mörka Tornet-serie där Roland är huvudkaraktär. Det betyder ungefär samma som sir, fast det är könsneutralt.
2010-09-15

  issac.a.m
vackert skrivet..
2010-09-15

  Rune Thorsell
"Berättelsen pågår och färden bedrivs" — snyggt! Jättefint! Du är en av dessa som förmår sammansmälta dröm och verklighet. Du har fått grepp om det här att skapa magi med orden. Skönt!
P.S. Vad är "sai"? Skall det stå "sir"?
2010-09-15

  poetlinan
Jaa denna underbara tid, snyggt skrivet! Gillar speciellt orden "tiden mellan undergången och fullbordan"
2010-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Jess81