Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just nu vill jag bara bosätta mig där undan stormvind och oväder. Bilden är Carl Milles staty "I Guds hand" i Eskilstuna där jag bor.


Under den högstes beskärm

Då jag sätter mig ner under den Högstes beskärm och vilar mig under den Allsmäktiges skugga

kan jag vara dold på en undangömd och trygg plats, så hemlig att ingen jordisk makt kan finna den.

Det gäller bara för mig att förbli där inne och inte bara göra tillfälliga besök utan göra platsen till mitt hem och min boning.

Däröver vilar Guds skugga och gör platsen trygg och hemlighetsfull.

Då fruktan griper mig och bekymmer plågar så är det för att jag vågat mig ut ur detta skyddande hägn.

Då har jag bara att skynda tillbaka till min tillflyktsort igen och bli kvar där.

Där behöver jag inte frukta nattens fasor eller pilen som flyger om dagen.

Ingen olycka ska drabba mig där och ingen plåga.

Ty hans änglar bevarar mig på alla mina vägar.

De bär mig på sina händer så jag slipper stöta min fot på någon sten.

Han är med mig i nöden och räddar mig och låter mig komma till ära.

Han ger mig ett långt liv och låter mig se Guds frälsning.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 514 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-09-16 18:34



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
Tack för dessa ord Bibbi..
De blir min tröst i natten....
applåder o Bo-märke...
kram i natten


kb
2010-09-18

  mare VIP
Livets ÄKTA trygghet !! Dina ord inspirerar..
2010-09-17

  Eva Helene VIP
En absolut trygghet, fint!
2010-09-17

  anits VIP
Underbara rader som
jag stannar kvar i
2010-09-17

  rebecca d VIP
:-)

ja, låt oss förbli där...!!!
2010-09-16

  Eaglemountains VIP
Så underbart att läsa, med den trygghet när man får i Herrens famn - som skyddar, sänder beskyddande änglar och är med - hela tiden.

APPLÅD!

PS.91.DS
2010-09-16

  walborg
En underbar bön, Bibbi. Varmt tack.
2010-09-16

  Anya VIP
Plats ska det stå! Sorry!
2010-09-16

  Anya VIP
Låter tryggt och gott med denna hemliga plsts!
2010-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP