Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du kan kalla det poesi, om du vill


dina fräknar och ditt solblekta hår
talade tyst
om en varmare vår

när solen gått ner bakom statoilmacken
halkar vi vidare
ner för björndalsbacken

det är när oljefaten brinner
längs en gata utan ljus
det är crack och Jerry Springer
det är utbombade hus
det är natt i Jersey City i er amerikanska dröm
Populista Lobbyista - det är snorkallt ner vid sjön

vi följer några fotspår genom hela city
genom tunnlar fyllda med klotter och grafitti
medan skuggorna ler
överallt i vårt kvarter

sen är det natt-neon-perrongen
och en livstid i betongen
alla vet att Lippi Lippi
är en tagg i blå grafitti

jag skickar livet som ett brev
som några rader i en sång jag skrev

med drömmen om en evig dag
nånting om tidlöshetens lag
en laglöshet av tidlös lag

tänk om vi kunde stanna still
och göra samma sak en månad till
när vinden leker i ditt hår
vi bortser från att tiden går




(törnrosa sov i hundra år)




Fri vers av fakieform
Läst 418 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-24 19:01



Bookmark and Share


    SistaOrdet
WOW!! Dina meningar blir som smâ filmer i mitt huvud när jag läser.
2010-09-25
  > Nästa text
< Föregående

fakieform
fakieform