Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slöseri?

 

Nu ger jag upp och lägger pennan ner.

Hur fåfängt att en gång försöka fånga

med ord, så hopplöst trubbiga och trånga,

en mening med den värld vi kring oss ser.

 

Den världen är just som den är, och lär

nog inte ändras något nämvärt, även

om skalden i sitt svårmod fyller näven

med sin saliv, och gör sig visst besvär.

 

För medan skalden på sin papperslapp

med pennan tolkar livet som serveras,

försvinner samma liv så fort förbi.

 

Så varför, när vår tid nu är så knapp,

ska denna stund på jorden reduceras

till pretentiös och plågsam poesi?  

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-18 00:34



Bookmark and Share


    OrvarOscar
Ja, diktandet är egentligen en förfärlig sysselsättning, men trots allt den bästa jag känner till. Man väljer sitt instrument, och sitter sedan där och spelar så gott man bara kan på det. Det är det enda vi kan göra.
2010-09-18

    ej medlem längre
"ska denna stund på jorden reduceras

till pretentiös och plågsam poesi?"


Så sant som det är sagt! "LOL"
2010-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen