Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla har rätt att tycka...oliktänkande måste finnas för att utvecklas..


Demokrati gäller alla..

Demokrati gäller
verkligen alla
eller är det bara en "viss grupp"
som får uttrycka sig ?!?
nytt skrämmer
det är då man ska "våga stå upp"
för det man tror på
våga ta "konflikter"
våga bemöta andras tankegångar..








mare






Fri vers av mare VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-21 10:40



Bookmark and Share


  Gunnar Odhner
Visst har du rätt. I princip. Men om du tror på vad du själv säger måste du t ex opponera mot att 85 procent (den siffran har jag hört) av pressen är borgerlig, alltså stöder alliansen och får ut deras budskap.
Eller vad är det för demokrati, när oerhört många viktiga ekonomiska beslut fattas i styrelserum, ibland långt bort från Sverige?
Man får inte bara vara idealist utan också se hur verkligheten verkligen ser ut.
2010-09-22

    ej medlem längre
Sant och mycket bra skrivet mare!


"nytt skrämmer
det är då man ska "våga stå upp"
för det man tror på"


/Ann
2010-09-21

  Bibbi VIP
Skriver under på Max Poisé
2010-09-21

  Larz Gustafsson VIP
Mycket bra skrivet!
Sant & alldeles riktigt.
2010-09-21

    Max Poisé
Hade en lång debatt om just rätten att föra sin åsikt i ett öppet samhälle! Vi kan visa vår avsky inför andra åsikter, men vi kan aldrig förbjuda dem eller undlåta dem samma rättigheter, för då ramlar vi med i samma träsk!
2010-09-21
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP