Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur kan du andas så tungt när tankarna kan blåsa iväg?

Här, på min plats är det mitt i natten
Ovanför mig flyger tiden förbi,
men hos mig står allting stilla.

Rädslan av att fastna här gör mig stel,
jag inte röra mig i mörkret, utan att se.

Men ovanför mig lyser stjärnor,
flyger luftverk, vindar, ångor, tankar.
Allra helst vill jag tänka på tankarna.

Tankar som har lagrats i timmar, i århundraden.
Tankar om att inte glömmas bort, om saknad.
Tankar om rädsla, om mig, om dig.
Tankar om oss.

Där ute finns en tanke om alla.
Men vi kan inte höra.
Hur mycket vi än trevar i mörkret.
Allt som finns är tystnaden.

Motorvägen överröstar allt som finns där ute.
Men även där sker en rörelse, som påverkar.
Mitt liv, om inte mitt så kanske ditt.
Om inte vi blir påverkade är vi alldeles för stilla.

Utan dig och utan mig, stannar något upp.
Något fungerar inte utan oss.




Fri vers av jagvarfeg
Läst 325 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-22 23:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jagvarfeg
jagvarfeg