Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagdrömmens flisa

Dagrömmens flisa
låg slipad men matt
på det golv
som i bonade lager
från evighet under oss
skapats för stegen av vaknad

Slå flisan i skärvor
en nanosekund
blänker fram en
bedårande dager

Sliter sig loss
från ett snår
utanför vilar
taggade grenar

Det är fönstrets böljande oklarhet
där tidens tecken är
och det tjocknar i botten
och mörknar ikring

Och ansvarets dunkla besked
utan rofyllda droppar
piskar regn
över duckande kroppar






Fri vers av Litorina
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-23 01:56



Bookmark and Share


  Sonja Sidorow Lapington
livsfilosofi i diktform
2010-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Litorina
Litorina