Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelfarväl

Det var mårdmorgon, höstljuset
och fanorna brast
där nordvinden klampade
bryskt över tröskeln

Den perfekta solnedgången
från gårdagen
kastade ännu minnets skuggor
över hjälmarvågornas oro

Förväntan låg tät
som inför ett krigsutbrott
och makars farväl
låg som tistlar i luften

Men det var bara fågelflyktens värmeönskan
som ropades ut
och alarnas strandbugning
bjöd ett tystlåtet
fågelfarväl




Fri vers av Litorina
Läst 331 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-28 11:53



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
En underbar text med vackra ordval
2011-12-28

  Casbah* VIP
briiljant vacker
2011-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Litorina
Litorina